Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ajándékok

 Sokan gondba vagyunk karácsony előtt, hogy minek örülének legjobban a szeretteink. Összegyűjtöttem néhány pénztárca kímélő ötletet, ami segíthet a választásban! Jó ajándékozást! Nem az ajándék értéke a fontos, hanem az, hogy szeretettel adjuk át!Jobb adni, mint kapni!

 

Horgolt Angry Birds figurák

 

Ügyes kezű nagymamák, anyukák ne hagyják ki ezt a lehetőséget idén karácsonykor, hogy csemetéiket Angry Birds figurával lepjék meg.

A népszerű mobiltelefonos játék horgolt figurái gyöngyökkel vannak kitömve, így a gyúrogatáson kívűl egymásnak is lehet dobálni. Az elkészítésükhöz alap horgolási tudás is elegendő.

Letölthető horgolás leírás Angry Birds

Egy angol nyelvű részletes leírás a piros  Angry Birds elkészítéséhez innen letölthető >>

horgolt angry birds

 

 

 

 

Mit ajándékozzunk egy nőnek?
 

Úgy gondoltam, írok pár ajándékvásárlási tippet, elsősorban a férfiolvasóinknak -- egyúttal mindenkinek kellemes ünnepvárást kívánok!

Uraim, ugye ez egy nyomasztó kérdés minden évben karácsony előtt? Pedig olyan sok minden van, amivel egy nőnek örömöt lehet szerezni! 

Először is, tudni kell, hogy melyek azok az ajándékok, amik szóba se jöhetnek: ami nem személyre szóló, ami háztartási cikk, például egy új porszívó, vagy pohárkészlet, a legfőbb bűn pedig a mixer! De azért itt is akadnak kivételek: ha az érintett takarítási mániában szenved, biztosan díjazna egy szuper-modern vízzel tisztító masinát. Ha pedig egy megszállott konyhatündérnek választunk ajándékot, megvehetjük neki a mixert, amelyről már hallottuk áradozni. 

Szerintem nincs olyan nő, aki nem vágyik semmire. Ha más nem, akkor már csak a meglepetés pillanata fog örömöt okozni számára, és a tudat, hogy valaki vette a fáradságot és megpróbálta kitalálni az óhaját. 

Fontos a csomagolás – ha nem tudunk szépen csomagolni, kérjünk meg valakit, esetleg mindjárt az üzletben csomagoltassuk be az ajándékot. Ha nem biztos, hogy a pulóverrel eltaláltuk szívünk választottjának ízlését, beszéljük meg már a vásárláskor a boltban, hogy lehetséges-e karácsony után becserélni valami más fazonúra vagy színűre. 

Annyi minden van, amire egy nő vágyhat! Például, aki rendszeresen jár kozmetikushoz, és naponta kétszer otthon is ápolja az arcbőrét, biztosan örülne egy jó minőségű arckrémnek. Nézzük meg, hogy mit használ, abból megtudjuk a bőrtípusát is. Tanácsot kérhetünk például a patikában, vagy az illatszerboltokban is. Ha biztosra akarunk menni, kérjünk tanácsot a legjobb barátnőjétől! 

Ha a hölgynek kedvenc elfoglaltsága a ruhák vásárlása és van egy kedvenc márkája, semmit sem rontunk el, ha a boltban vásárolunk egy ajándékutalványt. A fa alatt az utalványt forgatva máris beindul a fantáziája, és elképzeli, amint egy újabb órát tölthet majd a ruhaköltemények válogatásával, így garantált az ajándék sikere! 

A parfüm jól bevált, bár kicsit unalmas ajándék. Ha ugyanazt az illatot vesszük meg, amit már használ, hiányozni fog az ajándékból az „izgalom“. Ha pedig egy új illatot választunk, félő, hogy nem találjuk el az ízlését – úgyhogy ezt kétszer is érdemes átgondolni. Viszont amivel nem ronthatunk el semmit, az a ékszer. Lehet szó óráról, karkötőről, nyakláncról – az ékszerből sosem elég. Csak azt figyeljük meg, milyen nemesfémet visel a hölgy, nehogy olyasmit vegyünk, amire pont allergiás. 

Ha egy nő esténként nem divatlapokat, magazinokat olvas, hanem könyveket, máris eszünkbe juthat egy tuti tipp a jó ajándékra. Ne tévesszen meg a könyvektől roskadozó könyvespolc – úgy, mint az ékszervásárlás esetében, itt is igaz, hogy a könyvekből sosem elég. De ha nem tudunk egy konkrét témakörről, ami az érintett kedvence, inkább vásároljunk könyvesutalványt, vagy vegyük meg annak az írónak a legújabb regényét, akinek több könyvét is megtalálható a polcon. 

És még egy utolsó, nem hagyományos tipp. A sminkeket kedvelő nőknek jó ajándék egy sminkesdoboz. Ezt a jobb táskás üzletekben be lehet szerezni, és elegáns megoldást sugall a sminkkészlet rendezett tárolásához. Ha pedig már két egymás követő alkalommal ajándékoztunk ékszert, harmadszorra vehetünk egy ékszeres ládikát is, legyen hol tárolni a drága kincseket. 

Vannak olyan ajándékok is, amelyeket nem ajánlatos egyedül megvenni. Ha a hölgy vágya egy új estélyi ruha, elegáns bőrtáska, vagy akár egy nőies pizsamaegyüttes, inkább együtt vásároljunk. Igen, így a meglepetés varázsa elszáll, viszont az öröm megmarad, és ez a fontos. 

Remélem, tudtam pár tippet adni a kedves férjeknek és megelőztem néhány ideges karácsony előtti bevásárlást. Az sem baj, ha egyenesen rákérdeznek, minek örülne igazán, kitudja, lehet egész meglepő választ kapnak... 

És most jó lenne, ha valaki megírná, milyen ajándékoknak örülnek a férfiak, mert egyenlőre nincs ötletem, mit kapjon a férjem a fa alá...
 
 

Fényképalbum

Nagyszülőknek, és barátainknak kiváló ajándékként szolgálhat egy speciálisan összeállított fotóalbum az elmúlt év emlékezetes pillanatairól. Ha nem vagyunk eléggé kreatívak, vagy nincsen időnk, online is lehet digitális képekből egy albumot rendelni (és egyéb ötletes fényképes ajándéktárgyakat is mint pl naptár, kulcstartó, szalvéta, tányéralátét stb). Bár ezek kivitelezése profi, a sajátkezűleg készített album sokkal személyesebb! Ha nincs nyomtatónk, az sem baj – olló, ragasztó, és néhány színes toll segítségével hagyományos fényképekből csodálatos kolázsszerű albumokat készíthetünk!

 

 

Képkeret

Ez is egy egyszerű, de nagyszerű ajándék szeretteinknek, barátainknak. Az Ikeában lehet kapni olcsó fakereteket, amiket ízlés szerint lehet dekorálni – gyöngyökkel, színes vagy glitter festékkel, bársony, selyem szalagokkal, kagylókkal stb – de be lehet festeni egyszerű páccal vagy speciális dekor módszerekkel is (antikolás, márványozás stb).  Az elkészült képkeretbe természetesen egy emlékezetes fényképet is tehetünk – tuti sikeres ajándék lesz!

 

Személy szerint én nagyon örülök olyan ajándéknak , amelyet sajátkezűleg készítettek, mert akkor tudom , hogy rám gondolt.

Zenealbum

Ezt az ajándékot minden tini meg tudja csinálni – ráadásul élvezettel! Testvéreknek, rokonoknak, haveroknak állítsuk össze a kedvenc slágereit, és nyomtassuk ki egy CD-re. Ne felejtsünk egy egyedi CD matricát és borítót is készíteni!

 

 

Gyertya –gyertyatartó

Egy nőnek soha nincs elég cipője, táskája – és illatos gyertyája! Édesanyánknak, barátnőinknek, testvéreinknek viaszreszelékből roppant egyszerűen készíthetünk saját kezűleg gyertyákat (Tipp: illatosítsuk néhány csepp illóolaj vagy étel kivonattal, pl vanília, citrom, jázmin vagy levendula stb!). Ha nincs erre időnk, olcsó tömbgyertyákat könnyen és gyorsan dekorálhatunk gyöngyfüzérrel vagy akár mintákat is festhetünk rájuk! Csomagoljuk egyszerű celofánba, széles selyem vagy csipke szalaggal átkötve!  Egyszerű üveg vagy kerámia gyertyatartókat is könnyen személyessé varázsolhatunk néhány festett mintával! (Tipp: bár karácsonyi ajándékról van szó, mégis mellőzzük a karácsonyi motívumokat -  inkább gondoljunk az illető otthonára vagy stílusára!)

 

Sok sikert!